Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

20 Häggstavägen
Tullinge, Stockholms län, 141 32
Sweden

0706005455

Stockholm Based Mountain Bike Coaching Company focusing on riding technic and skills.

Våra kurser

Våra mountainbikekurser för alla nivåer i Flottsbro och Vaxholm

Mountainbikekurser för alla nivåer i Stockholm, Vaxholm och Huddinge

Vi erbjuder 3 olika kategorier av kurser: PublikaPrivata och Spårträning.


Publika kurser och spårträning

 

I de publika kurserna lär vi ut flera olika tekniker och färdigheter. Det finns alltid utrymme att ställa frågor och reda ut just dina specifika problem under dagen. För att du ska veta vilken kurs som passar dig bäst använder vi oss av ett graderingssystem. Om inget annat nämns, krävs  träning nivå 3

Vår spårträning är perfekt som uppföljning till de publika kurserna. Vi ger oss ut i naturen i ett varierande landskap och tar oss fram på naturstigar, grusvägar och spår. Du får möjlighet att träna och finslipa dina färdigheter ytterligare. Vi coachar dig genom dagen, filmar dig och hjälper dig att bli en ännu bättre och mer självsäker cyklist.Våra färdigheter spårträning kräver en minimal träning nivå 5

BASKURSEN (Medlemskurs)

Baskursen pågår i 3 dagar och riktar sig till dig som är nybörjare. Vi tar dig genom spåren på ett tryggt och säkert sätt med syftet att få dig att hantera gröna och blå spår med gott självförtroende.

Vi lär dig grunderna i de tekniker som krävs för att kunna cykla på ojämn terräng, hur din cykel fungerar och hur du underhåller den så att den alltid är funktionsbar och säker. 

 


BASKURSEN - LADIES ONLY (Medlemskurs)

Ladies only riktar sig till dig som vill lära dig grunderna i MTB utan manligt inslag. MTB är fortfarande en mansdominerande sport och olikheter i styrka och förmåga att hantera en cykel varierar ganska mycket, vilket kan upplevas som stressande. Därför kan du boka baskursen 1-2-3 för bara kvinnor.


PROGRESS (Medlemskurs)

 

Det här är en viktig kurs då den hjälper dig att ständigt utvecklas på din cykel. Vi lär dig hur du blir allt bättre och trygg med din cykel vid varje tillfälle du ger dig ut i naturen.

 


FLOW (Medlemskurs)

Vi lär dig rätt teknik för att få och behålla fart, rytm och flyt genom alla olika sorters terräng du stöter på.

Video

 


AIRTIME FOR PAPPOR (Medlemskurs)

Många MTB-åkare börjar sent i livet, eller kommer från den klassiska grenen. Tidigare naturstigs-, grusvägs- och spåråkare kanske vill ge sig ut i de stora hoppen för att addera lite adrenalin.

Den här kursen vänder sig till dig som kan kan hantera en cykel men som inte kan hoppa, eller som inte känner sig trygg i sina hopp.

Den ger dig en bra introduktion till hoppens värld för dig som tidigare inte hoppat längre/högre än din egen längd eller från ditt matbord.

Video

 


ROCKS OCH ROOTS (Medlemskurs)

Denna kurs sker i Vaxholm och pågår i fyra timmar, med ca 2,5 - 3 timmars pedaltid. Vi cyklar i en fantastisk natur och ger dig möjlighet att träna dina kunskaper att cykla uppför och nedför naturstigar, över rötter och stenar, alltid tryggt övervakad av vår coach som stannar och går igenom partier som kan kännas utmanande.

Vi rekommenderar denna kurs till dig som har gått Progress kursen.


29593-mountain-biking-2560x1440-sport-wallpaper.jpg

AIRTIME+

Nivå 6 minimum

Här lär vi dig grunderna i hur du får en bra fart och balanserad ansats inför hoppet, hur du får en bra höjd och en säker landning. Vi lär dig också styla ditt hopp när du känner dig säkrare.

 


PROGRESS+

Nivå 6 minimum

Den här kursen är perfekt för dig som planerar att ta dig utför allt svårare och brantare terräng och ger dig självförtroendet att åka tryggt och säkert där andra skulle tveka att ens promenera nerför.

 


Privata Kurser och Spårträning

De privata kurserna skräddarsys efter dina önskemål. Du kan komma ensam, men en vän eller i grupp (max 6 deltagare) och vi skräddarsyr träningen efter dina preferenser.

1-2-1 PRIVATA KURSER
 

Privat individuell coachning är ett bra sätt att snabbt utveckla dina färdigheter och identifiera dina problemområden. Vi har erfarenhet att reda ut de flesta frågetecken. Oavsett om det handlar om att våga hoppet med mellanrum, avgöra hur hög fart du behöver inför olika hinder eller om det bara är att lära sig svänga så kan vi hjälpa dig.

Oavsett nivå hjälper vi dig bli en bättre MTB-åkare.

Kontakta oss innan bokning för att diskutera era önskemål så att vi kan skräddarsy dagen med rätt innehåll och coach.


GRUPP - PRIVAT KURSER

La Palma.jpg

Privat gruppcoachning är perfekt för dig som vill göra något tillsammans med dina vänner. Vi anpassar innehållet i kursen så att den fungerar med era likheter/olikheter. Vanligtvis lägger vi upp kursen som "Progress" eller "Flow Public Day" (se ovan) då vi täcker upp olika åkstilar och tekniker.

Kontakta oss innan bokning för att diskutera era önskemål så att vi kan skräddarsy dagen med rätt innehåll och coach.