Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

20 Häggstavägen
Tullinge, Stockholms län, 141 32
Sweden

0706005455

Stockholm Based Mountain Bike Coaching Company focusing on riding technic and skills.

FAQ's

Vanliga frågor

FAQ's

Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna.Om du inte hittar svaret på just din fråga, tveka inte att kontakta oss direkt.

 • Varför behöver jag en MTB-kurs när jag har vänner och bekanta som kan lära mig??

Coachen kan bryta ner varje del i den kunskap och träning du behöver, förklarar vad och hur du ska ska göra på ett pedagogiskt sätt.

Bygger upp ditt självförtroende under processen och noterar de framsteg du gör.

Vet vad du behöver lära dig, i vilken ordning och kan förklara det anpassat efter dig. 

Coachen kan sätta fingret på hur och vad du behöver göra om du stöter på problem. 

Har förståelse och tålamod för dina utmaningar.

Du kan såklart lära dig MTB från någon annan, men bara för att den personen är bättre än du kanske de inte har förmågan att lära ut de färdigheter som just du behöver. 

Lära din man/fru? Ofta är det känsligt att ta hjälp från en alltför närstående person. En mer objektiv coach brukar fungera bättre. 

Försöker du lära dina barn? Speciellt tonåringar kommer garanterat inte att lyssna på dig. En coach med auktoritet brukar fungera bättre. 

Så snabba på inlärningskurvan, håll dina nära relationer intakt, ta en kurs eller välj en personlig coach för att bli den bästa MTB-åkaren. 

 • Blir jag inte bara bättre ju mer jag tränar?

Ärligt talat gillar vi inte uttrycket "du måste bara träna mer!". När något inte fungerar från start, så är knappast mer träning på fel sätt den bästa lösningen. 

Ja, träna mer kan hjälpa dig med uthålligheten, men om är det enda som behövdes, skulle ju varje person som har tid att åka bli en duktig MTB-åkare.

Ärligt talat, MTB-kunskap handlar inte bara om känsla och feeling, mycket handlar om kraft, fart och logik. 

Och om du fortsätter träna med dålig teknik, då kommer du att bygga upp ett muskelminne på fel sätt som du senare måste rätta till om du verkligen ska bli en bra åkare. .

 • Jag har aldrig cyklat off-road förut och känner mig lite orolig att jag inte har det som krävs?

Så här känner vi nog alla ibland, men de flesta kursdeltagare känner sig stärkta med bättre självförtroende och en ökad aptit för MTB efter kursen. Glöm inte att nybörjarkurserna är till för dig som verkligen är nybörjare! Så slappna av, ha kul och våga göra fel - som vi alla gör i början. 

 • Vad händer om jag känner att vissa moment i kursen känns för svåra eller skrämmande?

Du vill såklart få ut så mycket som möjligt av kursen. Och den har satts samman för att du ska lära dig MTB och samtidigt ha kul.  Coachens uppgift är att utgå från dina förutsättningar och gör en bedömning tillsammans med dig om du ska gå vidare med vissa moment eller träna på ett annat sätt för att senare göra momentet när du är mer redo. Tänk på att det är din dag och att du ska ha kul under tiden du lär dig!

 • Jag är orolig att jag inte är så vältränad och att jag inte kommer att kunna hänga på?

Som i varje sport är det enklare ju mer vältränad du är, men du behöver inte vara en atlet att klara av våra kurser. Och ingen lämnas på efterkälke, det är flera möjligheter att vila under en dag. Kurserna kräver olika konditions- och tekniknivåer och vi har ett speciellt graderingssystem där du kan ta reda på vilken nivå du ligger på. Om du känner dig osäker på din nivå, tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi dig. 

 • Vad behöver jag ta med mig till en kurs?

  • En väl fungerande MTB (en hybrid/comfort cykel är INTE en MTB)
  • En hjälm med bra passform (ett måste för att få delta)
  • Handskar och glasögon liksom knä-, vad- och armbågsskydd är bra att ha.
  • Kläder enligt väder
  • Släta pedaler är att föredra för kurser och turer
  • Skor som fungerar till dina pedaler
  • Mat: Hydration pack eller vattenflaskor och fika (och lunch för längre kurser)
  • Baskit med verktyg, tom slang och pump (vi kan oftast hjälpa er om ni inte har dessa saker)
  • Tissues, mobiltelefon och annat som du tror dig behöva en dag ute i naturen.
  • Rätt attityd!
 • Varför rekommenderar ni släta pedaler för kurser och turer??

Det är vår rekommendation, men om du känner dig mer säker när du åker clipped in, gör det. Men, låt oss först rada upp fördelarna med att ha släta pedaler under en kurs:  

 1. Vi gör många övningar där man håller en låg hastighet och detta påverkar balansen. De senaste åren har vi stött på många som har svårt att koncentrera sig på övningen för att de är rädda att falla och det här påverkar inlärningen negativt. Och om de faller och gör illa sig (fysiskt eller psykiskt), är det ingen positiv erfarenhet för att fortsätta utvecklas.  
 2. För att kunna utveckla vissa tekniker på ett bra sätt bör du lära dig det utan att sitta fast på cykeln. Du kan gå tillbaka till clipped in när du lärt dig det du behöver och kan göra det på släta pedaler. Faktum är att du troligtvis kommer att kunna åka ännu bättre clipped in efter att ha tränat på släta pedaler under kursen. 
 3. Den större släta pedalen är en fördel att använda eftersom du då kan placera fötterna lite längre fram så att de får ett bättre stöd. Denna fotposition hjälper kroppen att lägga mer tyngd på pedalerna eftersom kroppen kan röra sig mer naturligt samtidigt som du får ett säkrare och bättre fäste mot marken. Behöver du bli mer övertygad? Testa att göra squats på tårna först och sedan med både fötterna på golvet. Du märker hur mycket mer kraft du kan generera med båda fötterna stadigt på golvet.  
 • Vad händer om det är dåligt väder?

Vi försöker genomföra våra kurser oavsett väder. Det är upp till varje coach att bestämma om kursen måste ställas in eller avbrytas. Deltagarnas säkerhet går alltid först och om vädret utger fara avslutas kursen.

 • Har ni några rabatter?

Istället för att erbjuda rabatter försöker vi hålla priserna så låga som möjligt. Tänk på kursen som en investering och som kommer att förhindra onödiga krascher med cykeln som kostar att laga. 

 • Vad gör jag om jag inte kan komma till en kurs jag anmält mig till?

Vi hoppas såklart att du inte behöver ställa in, men såhär gör du om du måste.

När du anmäler dig drar vi hela kostnaden för din kurs. Avanmäler du dig minst 30 dagar i förväg, får du tillbaka hela beloppet minus en administrativ avgift på 50 kr. Om avanmälan sker 15-29 dagar innan kursstart, får du bara halva beloppet tillbaka. Om avanmälan sker 14 dagar eller mindre innan kursstart betalar vi inte tillbaka några pengar. 

 • Kan mina barn vara med på kurserna?

Vi kan ta emot barn från 15 års ålder i en vuxens sällskap

 • Är det någon skillnad på erfarenhetsnivå mellan kursen som vänder sig till enbart kvinnor och den andra? ?

Nej, det är ingen skillnad. 

 • Är min cykel tillräckligt bra?

För den gröna och blå nivå kommer du att behöva en bra och funktionell cykel (en hybridcykel är INTE en MTB), men du behöver inte betala en förmögenhet. Vi brukar säga att 80 % handlar om cyklisten och 20 % cykelns kvalitet/standard. Full suspension, hardtail eller till och med rigid bikes funkar bra. 

För röd och svart nivå: om du är på gång att boka dessa, vet ni redan om er cykel fungerar eller inte;).