Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

20 Häggstavägen
Tullinge, Stockholms län, 141 32
Sweden

0706005455

Stockholm Based Mountain Bike Coaching Company focusing on riding technic and skills.

Progress SV

Progress

Skills

Vem är den till för?

 

 

Passar för åkare som slutfört grundkurs 1, 2 och 3 och har haft möjlighet att träna efter det. 

Passar för åkare i nivå 4 minimum. 


Vad behöver jag?

En bra och väl underhållen MTB behövs för att klara av att åka teknisk terräng på ett säkert sätt. Det spelar ingen roll om cykeln är HT eller Full suspension, XC, Trail, "Enduro", så länge den är säker att åka på (om du är osäker, kontakta oss eller hyr en cykel från Flottsbro Bike Rental Centre. 

Du behöver också en hjälm så länge du cyklar och vi rekommenderar också knäskydd och handskar.  


Vad innehåller kursen?

MTB check up - Vi kommer att se till att din cykel och stötdämpare är justerade så att de funkar så bra som möjligt för dig.

Kroppsposition för mjukare åkning - Att förstå den bakomliggande fysiken när du cyklar MTB. Hur korrekt balans, hållning och rörelse kan förbättra din åkning och hjälpa dig över alla hinder du stöter på.

Kontroll i branta nerförsbackar - Att hålla balansen och maximera kraften vid mycket låga hastigheter för att sedan hantera tekniken att åka nerför en brant backe snabbt och säkert.

Grundhantering av MTB - Manuals, smidighet genom tuffa sektioner, och bunny hopping. Var och när du ska använda de olika teknikerna till din fördel i spåret.

Steps and Safe drop-off techniques - Total kontroll i svåra situationer, både vid hög och låg hastighet.

Baskunskaper att ta en kurva - Hur du behåller kraften i svängen, bevarar din fart och tar den bästa vägen in i och ut ur kurvan.

Coachen spelar in video för optimal feedback.