Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

20 Häggstavägen
Tullinge, Stockholms län, 141 32
Sweden

0706005455

Stockholm Based Mountain Bike Coaching Company focusing on riding technic and skills.

Flow SV

Flow

Skills

 Who is it for?

Passar för åkare som har slutfört vår PROGRESS-kurs

Passar nivå 5 till 7

Flowkursen lär dig hur du åker jämnare, mer sammansatt och effektivt. Du lär dig hur du kan använda spåret som ett verktyg för att upprätthålla eller öka hastigheten. Rätt kraft och fart i kurvorna kommer att hjälpa dig att ändra riktning med takt och stil. Den här kursen är till för dig som blir andfådd då du ständigt måste bromsa för att våga ta hindret eller sakta ner farten och sedan trampa hårt för att komma upp i hastighet igen.

 

 

 


Vad behöver jag?

En bra och väl underhållen MTB är ett måste för att köra teknisk terräng på ett säkert sätt. HT eller Full suspension, XC, Trail, 'Enduro' spelar ingen roll så länge den är säker att åka på (om du är osäker, kontakta oss eller hyr en cykel från Flottsbro Bike Rental Center)

En hjälm som du alltid ska ha på dig på cykeln och vi rekommenderar även knäskydd och handskar.


Vad ska jag göra?

Pumpa - Hur och var du ska pumpa så att du får upp farten samtidigt som dubibehåller en balanserad och stark kroppsställning.

Squashing för kontroll och fart - Squashing stötar, hopp, droppar, stenar och grova sektioner så att du kan åka spåret med bra självförtroende och åka snabbare.

Linjeval och optimal hastighet - Välja smidiga och snabba linjer på spåret och lära dig optimal hastighet för att få spåret att flyta.

Ta svängar - Hur du lutar eller vrider cykeln för att behålla greppet och hastigheten och komma snabbt och säkert ur kurvan.

Bromsa - Hur du åker utan att hela tiden bromsa. Lär dig luta cykeln utan att bromsa så tar du dig snabbare framåt efter en svår sektion.

Fokus och flöde - Vi analyserar ett helt åk och går igenom hur och när du ska använda de tekniker vi lärt ut under kursen.

Coachledd kurs med videofilmning och feedback.