Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

20 Häggstavägen
Tullinge, Stockholms län, 141 32
Sweden

0706005455

Stockholm Based Mountain Bike Coaching Company focusing on riding technic and skills.

Progress+ SV

Progress+

Skills

Vem är den till för?

 

Passar åkare som har slutfört AirTime+

Passar åkare på nivå 8 till 9

Tech kursen lär dig hur du hanterar de svåraste spåren och ”sketchiest switchbacks” med fullt självförtroende. Du behöver inte alltid slå knut på dig för att ta dig igenom tekniskt svåra partier. Med goda kunskaper och rätt teknik kan du hitta ett flow och lära dig att koppla av även på de branta stigarna. Detta är en viktig kurs för dig som reser utomlands eller helt enkelt vill lära dig ta dig till nästa nivå.


Vad behöver jag?

En bra och väl underhållen MTB med ”full suspension” eller hard tail modern trail eller ”Enduro” är perfekt för den här kursen.  

Om du är osäker, kontakta oss eller hyr från "Flottsbro Bike Rental Center"

En hjälm som alltid ska användas när du cyklar, samt som ska bäras när som helst på en cykel och vi rekommenderar även knä- och armbågsskydd och handskar och bakplatta.


Vad kommer du göra?

Åka svåra tekniska spår smidigt - Hur man genererar och bibehåller fart, utnyttjar effektiv bromsningsteknik och väljer en bra riktning för att åka snabbare.

Bibehålla kontroll i branta delar - Förenkla din åkning i branta och tekniskt svåra spår med en bra kroppshållning och bromsteknik för att hålla hastighet och grepp på ett bättre sätt.

Teknik - Använda din grundkompetens och anpassa din teknik för att åka i svåra tekniska spår med rötter och stenar samtidigt som dubibehåller din balans och ett bra flow.

Branta kurvor - Bibehålla grepp och hastighet i branta kurvor. Avancerad teknik för att bromsa så att du får ett jämnare flöde i kurvorna.

Hantera branta drops - När det blir för brant och hastigheten ökar kan även det minsta drop kännas svårt. Vi tittar på hur du använder rätt teknik för att åka utför branta backar i full kontroll.

Progressionskurs - Instruktörledd kurs med feedback och coaching på olika delar av spåret. Vi kör hela spår och ser till att du känner dig trygg med det du lärt dig för att hantera alla svårigheter och hitta ett bra flöde oavsett terräng.