Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

20 Häggstavägen
Tullinge, Stockholms län, 141 32
Sweden

0706005455

Stockholm Based Mountain Bike Coaching Company focusing on riding technic and skills.

Grundkurs Ladies Only

Skills

 

Testosteron Free Skills Days Set

Vem är den till för?

Nivå 1 minimum

Kursplanen är samma som Baskurser 1, 2,& 3

Vi erkände bara att även om det inte finns några skillnader i hur män och kvinnor rider på mountainbikes, har kvinnor mycket mer självförvaring än män vi täcker rädsla, hur man reducerar det och arbetar med det och mentala sidan mer på kvinnors färdighetsdagar men Kommer att göra detsamma under normala kompetensdagar om det behövs. Precis mindre uppfattar tryck. Ibland kan all manlig miljö i en sport som MTB skapa en testosteron-bränslemiljö som inte alla känner sig bekväma med. Av denna anledning erbjuder vi 2 uppsättningar datum för Basic Skills Days 1,2 och 3 för endast damer.


Vad behöver jag?

En väl underhållen MTB är allt som krävs. Se till att den är säker att cykla på dvs kolla bromsarna, se till att hjulen är raka och att ingenting glappar.


Vad innehåller kursen?

I Bas 1-2-3 cyklar vi framförallt på slät mark (jord eller gräs) och på några enklare grönmarkerade spår.

Du lär dig hur din MTB fungerar så att du utnyttjar den maximalt för din typ av cykling med alla inställningar mm, men också att du själv kan underhålla cykeln så att den alltid fungerar perfekt för dig.

Vi kommer också att gå igenom hur du snabbt kan fixa cykeln om du får en punktering, får problem med växlarna eller liknande.

 

Vi lär dig hur du ska hantera din cykel, vilka positioner du intar, hur du bromsar, svänger och hur du får hjulen att greppa när du råkar ut för löst underlag, rötter eller stenar.

I slutet av 3-dagskursen känner du dig trygg att cykla de flesta gröna och blå spåren.