Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

20 Häggstavägen
Tullinge, Stockholms län, 141 32
Sweden

0706005455

Stockholm Based Mountain Bike Coaching Company focusing on riding technic and skills.

AirTime+ SV

AirTime+

Skills

Vem är den till för?

 

Passar för åkare som har slutfört PROGRESS eller / och FLOW

Passar för åkare i nivå 7 till 9


Vad behöver jag?

En bra och väl underhållen MTB med ”full suspension” eller hard tail modern trail eller ”Enduro” är perfekt för den här kursen.  

Om du är osäker, kontakta oss eller hyr från "Flottsbro Bike Rental Center"

 

En hjälm som alltid ska användas när du cyklar, samt som ska bäras när som helst på en cykel och vi rekommenderar även knä- och armbågsskydd och handskar och bakplatta. 

 


What will i do?

Pumpprogression - Att använda en korrekt kroppsposition, pumpa och squashing för att generera hastighet. Förstå den hastighet som behövs för att hoppa och förbättra balansen.

Hoppteori - Vi lär dig fysiken bakom ett balanserat hopp, förklarar och demonstrerar olika sorters tekniker man ska använda och när man ska använda dem. 

Table-top hoppning - Att hantera en balanserad hoppning med bra timing, hastighet och kontroll. Vi lär dig också hur du får bra höjd och kan landa på ett smidigt och säkert sätt.

Pop och dubbelhopp - Få maximal höjd i alla hopp och övningar för att förbättra din pop på varje tur.

Avancerade droppar - Säker och effektiv teknik för stora fall med teknik och kunskap för att förbättra droppen. OBSERVERA att coaching av mycket branta drops sker på vårTECH-kurs.

Coachledd kurs med videofeedback.